portugalska

Porto – Fatima – Sintra − Lizbona

Z agencijo Kondor obiščite Portugalsko, ki je izrazito kmečka dežela, še vedno močno povezana z zemljo, kljub burnim spremembam v zadnjih desetletjih. Potovanje v Porto je odlična izbira za ljubitelje vina in kulinarike. Vino in sardine so omogočile napredek mesta ob reki Douro. Prav tako moraš ljubiti Lizbono, mesto zgodovine in vina, ki je tako prikupno od najsvetlejšega rozeja do najtemnejšega portskega vina.

POTOVANJE NA PORTUGALSKO TRENUTNO NI NAČRTOVANO.

ODHOD: 

ČAS POTOVANJA: 

ŠTEVILO POTNIKOV: 

1. DAN
MARIBOR – DUNAJ – PORTO

Zjutraj transfer iz Maribora do letališča. Prijava za direktni let proti Portugalski. Po pristanku v mestu Porto sledi krajši avtobusni ogled mesta, katerega ime je sinonim za pristanišče, vino in lepo reko, ki se vije skozi. Najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, je Ponte Dom Luis iz leta 1886. Sledi sprehod po najstarejšem delu Porta Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari, restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Sledi še ogled stolnice Se, cerkvice in samostana sv. Frančiška ter zunanji ogled borze za vrednostne papirje, zgrajene že leta 1843. Zanimiv dan bomo zaključili s pokušnjo desertnega portovca v eni izmed številnih vinskih kleti ob bregu reke Douro, Villa Nova de Gaia, in obšudovali tradicionalne stare barke raelos, ki krasijo pristanišče. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN
PORTO – FATIMA – SINTRA

Zajtrk. Vožnja vzdolž Atlantskega oceana do znanega romarskega kraja Fatima. Tam, kjer danes stoji božjepotno svetišče, je bila nekoč prostrana ravnina, kamor so hodili pastirji na pašo. Fatima, od leta 1977 mesto, kakor jo vidimo danes, je nastala zaradi prikazovanj Device Marije od aprila do oktobra (vsakega 13. v mesecu) v letu 1917 in njenega naročila, naj jo častijo ter molijo in delajo pokoro v spravo za grehe.
Nadaljevali bomo v Sintro: staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem s svojo impozantno Narodno palačo iz 15 st., katero so kralji uporabljali vse do 19 stoletja. Sledi vožnja do najzahodnejše točke Evrope − Cabo da Roca. Večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN
SINTRA – LIZBONA

Po zajtrku vožnja v glavno mesto Portugalske, Lizbono, ter ogled mesta, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tajo. Ogled dveh draguljev pod zaščito Unesca, ki sta zgrajena v posebnem manuelinskem stilu – pozni gotiki : Belemski stolp iz 16. stoletja in samostan Svetega Hieronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa in pomorščaka Vasca De Game. Postanek tudi ob spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev. Sprehod po uličicah najstarejšega predela Lizbone – Alfame s stolnico, kjer je bil krščen Anton Padovanski in kjer se začenja Portugalska Jakobova pot. Vzpon do gradu Svetega Jurija, od koder se razkriva prekrasen pogled na eno najstarejših mest v Evropi. Večerja in nočitev.

4. DAN
LIZBONA – DUNAJ – MARIBOR

Zajtrk. Nadaljevanje z ogledi mesta in tudi nekaj prostega časa za samostojno potepanje in nakup spominkov. Popoldne odhod na letališče in polet proti Sloveniji. Po pristanku na letališču transfer do Maribora, kamor boste predvidoma prispeli okoli 02.00 ure zjutraj naslednjega dne.

PORTO1
SINTRA2
diego-garcia-CVZ0y7APRtU-unsplash

Cena potovanja

750
00
po osebi v dvoposteljni sobi
  •  

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE

Avtobusni transfer Maribor-letališče-Maribor, letalski let na relaciji Dunaj-Porto in Lizbona-Dunaj v ekonomskem razredu, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3***/4**** v dvoposteljni sobi, 3 x večerja v hotelu ali restavraciji, oglede po programu z vključenimi vstopninami, organizacija in vodenje potovanja.

 

 

DELI POTOVANJE

ostala potovanja

Južna Amerika

OGLED

madeira

POTOVANJE TRENUTNO NI NA VOLJO

Tajska

OGLED

Madžarska

OGLED

Popeljemo vas v bližnje in daljne kraje, s skupino prijateljev ali polnim avtobusom, na izlete polne gurmanskih užitkov ali avanturistične podvige na vrhove puščavskih sipin.

Kontakt