Od Madrida do gibraltarja

Madrid – Granada – Ronda – Setenil de las Bodegas – Gibraltar – Sevilla – Cordoba – Toledo – Madrid

Na popotovanju po Andaluziji smo se večkrat srečali z arabskimi vplivi, posebno v Granadi, ki je bila naša prva postojanka, po pristanku na madridskem letališču. Veličastna Alhambra, domovanje zadnje muslimanske dinastije, vladajoče v Španiji, se vzpenja nad mestom in ponuja čudovite razglede vse do Sierre Nevade. Od tam smo pot nadaljevali do romantične Ronde, kjer je svojčas ustvarjal Hemingway. Setenil de las Bodegas je mestece, s hišami vgrajenimi v skalne previse, tam smo se ustavili na poti do Gibraltarja, kjer smo se povzpeli na Opičjo skalo in uzrli obalo Maroka. Sledili so arhitekturno bogata Sevilla, glavno mesto Andaluzije, Cordoba, z mestnim jedrom, ki izvira še iz časa Rimljanov, pravljični Toledo in spet Madrid, kjer smo si tokrat vzeli več časa, preden smo se od prelepe dežele oljk poslovili.

Tipično špansko
izvira iz andaluzije

Nekateri kulturni pojavi, ki jih vidimo kot izrazito španske, so pretežno ali v celoti andaluzijskega izvora. To so flamenko,  bikoborbe in nekateri arhitekturni slogi mavrskega porekla.

Popeljemo vas v bližnje in daljne kraje, s skupino prijateljev ali polnim avtobusom, na izlete polne gurmanskih užitkov ali avanturistične podvige na vrhove puščavskih sipin.

Kontakt