južna amerika

Lima – Cuzco – Aguas Calientes – Machu Picchu – Puno – La Paz  – Rio de Janeiro

Vabimo vas na enkratno, zanimivo, vznemirljivo in potepuško potovanje. Obiskali bomo Peru, Bolivijo in Brazilijo.

DO ODHODA JE ŠE:

DNI
UR
MINUT

ODHOD: 8. maj 2022

ČAS POTOVANJA: 15 dni

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 9

MAKSIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 15

1. DAN: nedelja, 8.5.2022
MARIBOR – DUNAJ – PERU

Zgodaj zjutraj zbirališče potnikov na enem od bližnjih letališč, prijava za let ter polet proti Južni Ameriki. Na letalu storitve letalskega prevoza (kosilo, večerja). Zvečer pristanek v glavnem mestu Peruja – Limi. Transfer do hotela, nastanitev, nočitev.

2. DAN: ponedeljek, 9.5.2022
LIMA

Po zajtrku dopoldanski ogled kolonialne Lime; Plaza del Armas, predsedniška in škofovska palača, katedrala, palača Gobierno, rotovž, cerkev sv. Frančiška, Jiron de la Union (trgovska peš cona), Plaza San Martin, antropološki muzej,… Nočitev v hotelu.

3. DAN: torek, 10.5.2022
LIMA – CUZCO

Zajtrk. Jutranji transfer do letališča in polet na relaciji Lima-Cuzco. Po pristanku transfer v hotel, namestitev in dopoldanska aklimatizacija na višino. Popoldanski peš ogled starega dela mesta Cuzco in prevoz do ruševin trdnjave Sacsayhuaman, Pucapucare in Keka nad mestom. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. DAN: sreda, 11.5.2022
CUZCO – AGUAS CALIENTES

Po zgodnjem zajtrku se bomo podali na izlet, ki za večino pomeni višek celotnega potovanja. Po legendarni Inkovski poti vožnja v dolino reke Urubambe, pritoka slovite Amazonke. Z vlakom se bomo zapeljali do kraja Aguas Calientes. Po prihodu nastanitev v hotelu. Popoldne spoznavanje zeleno poraščene gorske kotanje ob vznožju skrivnostne inkovske utrdbe Machu Picchu. Kratek treking in možnost kopanja v vročih izvirih. Nočitev v hotelu.

5. DAN: četrtek, 12.5.2022
AGUAS CALIENTES – MACHU PICCHU – CUZCO

Zajtrk. Že zjutraj se bomo povzpeli do »inkovskega izgubljenega mesta« – Machu Picchu. Mesto je leta 1911 odkril ameriški raziskovalec Hiram Bingham in je znano po dovršeni arhitekturi na vrtoglavi višini nad dolino reke Urubamba. Krasno ohranjeni ostanki utrdb, templjev, trgov, vodnjakov in vodovoda. Dodatni vzpon bomo izvedli na Wayna Picchu, ki se dviga na 300 metrov više. Za težak vzpon bomo nagrajeni s prekrasnim pogledom na Machu Picchu. Popoldne vožnja z vlakom v Cuzco. Nočitev v hotelu.

6. DAN: petek, 13.5.2022
CUZCO – INKOVSKA SVETA DOLINA

Zajtrk. Celodnevni izlet v sveto dolino Inkov, Sacred Valley reke Urubamba. Dopoldne ogled inkovskih ostankov v kraju Pisac in obisk velike tržnice. Nadaljevanje do kraja Ollantaytambo, ogled inkovske trdnjave, ki je odličen primerek vojaške arhitekture. Zvečer vrnitev v Cuzco, nočitev.

7. DAN: sobota, 14.5.2022
CUZCO – PUNO

Po zajtrku potovanje proti mestu Puno. Na poti postanek za ogled baročne kapele v Andahuayilasu in ruševin svetega inkovskega mesteca Racchi.  Popoldne ogled Sillustanija, obrednega in nekropolskega središča iz predinkovskih časov. Na poti bomo prečkali prelaz La Raya, na višini 4335 metrov. Nagrajeni bomo s čudovito pokrajino in pogledom na lame, alpake in vikune. Proti večeru prihod v Puno, nastanitev in nočitev.

8. DAN: nedelja, 15.5.2022
PUNO

Zajtrk. Celodnevni izlet na jezero Titicaca, 3812 m nad morjem najvišje ležeče slano jezero na svetu, z globino do 300 metrov. Ustavili se bomo na enem od plavajočih otočkov Uros, kamor so se zatekli Indijanci plemena Urujev. Z ladjo se bomo zapeljali tudi na otok Taquile, ki sodi med najbolj slikovite; tam bomo spoznali preprosti način življenja domačinov, med drugim tudi moške, ki pletejo kape. Vrnitev z ladjico na kopno, nočitev v hotelu.

9. DAN: ponedeljek, 16.5.2022
PUNO – LA PAZ

Po zajtrku sledi vožnja ob jezeru Titicaca v Bolivijo, v La Paz. V kraju Desaguadero menjava avtobusa, peš prestop meje, ki vključuje tudi mejne formalnosti. Nadaljevanje poti v Bolivijo, ogled arheološkega središča Tihuanaca – zibelke južnoameriške civilizacije (sončna vrata, kamniti kip meniha, akvadukt,…). Kosilo v lokalni restavraciji. Vožnja do glavnega bolivijskega mesta – La Paz, kamor bomo prispeli proti večeru. Nastanitev v hotelu, nočitev.

10. DAN: torek, 17.5.2022
LA PAZ

Zajtrk. Dopoldne organiziran ogled slikovite bolivijske prestolnice La Paz, ki leži med 2900 in 4100 metri nadmorske višine – mesečeva dolina, mestno jedro s cerkvama Santa Domingo in San Francisco, tržnica, Plaza Pedro Domingo Murillo in več. Nočitev.

11. DAN: sreda, 18.5.2022
LA PAZ – RIO DE JANEIRO

Po zajtrku transfer na letališče, prijava za let ter polet proti Braziliji. Po dveh vmesnih postankih pristanek v Riu de Janeiro. Sledi prevoz do hotela, namestitev v sobe in nočitev.

12. DAN: četrtek, 19.5.2022
RIO DE JANEIRO

Zajtrk. Dopoldne ogled znamenitih favel z lokalnim vodnikom, popoldne ogled najpomembnejših znamenitosti mesta – plaži Ipanema in Copacabana, staro mestno jedro, katedrala, izlet na eno najbolj znanih točk nad mestom – Corcovado, kjer stoji znameniti Kristusov kip. Zvečer možnost nočnega ogleda mesta in obiska predstave z brazilskimi plesi v značilnih karnevalskih oblačilih. Nočitev v hotelu.

13. DAN: petek, 20.5.2022
RIO DE JANEIRO

Zajtrk. Dopoldne se bomo povzpeli na Sugar Loaf, od koder je najlepši panoramski pogled na plaže in Rio. Popoldne kopanje v hotelskem bazenu ali na Copacabani. Nočitev.

14. DAN: sobota, 21.5.2022
RIO DE JANEIRO

Zajtrk. Prosto za samostojno potepanje po mestu in kopanje na Copacabani ali Ipanemi. Pozno popoldne transfer na letališče ter večerni polet proti Evropi.

15. DAN: nedelja, 22.5.2022
BRAZILIJA – PARIZ – DUNAJ

Po pristanku v Parizu nadaljevanje leta do dunajskega letališča. Še vožnja v Slovenijo, razvijanje filmov oz. presnemavanje iz memory kartic na računalnik in obujanje spominov.

Cena potovanja

3.400
00
po osebi v dvoposteljni sobi za prijave do 31. 1. 2022
  •  

 

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE

V programu navedene letalske prevoze vključno s taksami (razen izstopne v La Pazu – 31 $), stroške prevozov z avtobusom, vlakom in čolnom po sporedu potovanja, gostinsko-hotelske storitve po programu – 13 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3***/4****, lokalne oglede po sporedu, vstopnine po sporedu (arheološki muzej v Limi, Machu in Huayna Picchu, Inkovska sveta dolina, mesečeva površina v La Pazu, slapovi Foz de Iguacu, Corcovado in Sugar Loaf), Rudyglott, vodstvo in organizacijo potovanja.

 

DELI POTOVANJE

ostala potovanja

Tajska

OGLED

madeira

POTOVANJE TRENUTNO NI NA VOLJO

portugalska

POTOVANJE TRENUTNO NI NA VOLJO

Madžarska

OGLED

Popeljemo vas v bližnje in daljne kraje, s skupino prijateljev ali polnim avtobusom, na izlete polne gurmanskih užitkov ali avanturistične podvige na vrhove puščavskih sipin.

Kontakt