ugodno potovanje na tajsko

TAJSKA 2025

Bangkok – Chiang Mai – Lampang – Chiang Rai – Pattaya

Vabimo vas na enkratno, zanimivo, vznemirljivo in potepuško potovanje, na katerem bodo naša prevozna sredstva tuk-tuki, čolni, mini busi in letala.

DO ODHODA JE ŠE:

DNI
UR
MINUT

ODHOD: 2. februar 2025

ČAS POTOVANJA: 13 dni

ŠTEVILO POTNIKOV: 18

GLAVNO MESTO: Bangkok

PREBIVALSTVO: 69 milijonov

VALUTA: Baht

1. DAN: nedelja, 2.2.2025
MARIBOR – ZAGREB / dunaj – BANGKOK

Zbor potnikov na letališču Zagreb / Dunaj. Prijava za let, vkrcanje na letalo, polet proti Aziji. Obroki na letalu.

2. DAN: ponedeljek, 3.2.2025
BANGKOK

Dopoldanski pristanek v prestolnici Tajske. Transfer do hotela, namestitev in uvodno spoznavanje okolice hotela. Pozno popoldne vožnja s čolni po kanalih in z motornimi rikšami po velemestu. Spoznali boste številne templje (Wat Phra Kaeo, Wat Pho z ležečim Budo,…), kraljevo palačo, parlament, biblioteko, gledališče,… mestni vrvež… Nočitev.

3. DAN: torek, 4.2.2025
BANGKOK – SAMUT SONGKHRAM – BANGKOK

Zajtrk. Celodnevni izlet v okolico Bangkoka do mesta Samut Songkhra. Najprej vožnja s čolni po plavajoči tržnici, kjer boste imeli možnost trgovanja in nakupa tajskih spominkov. V nadaljevanju vožnja do »celinske tržnice«, ki je zanimiva po izredni izbiri sadja in zelenjave ter posebnosti, ko večkrat čez dan skoz tržnico pelje vlak. Vrnitev v Bangkok, nočitev.

4. DAN: sreda, 5.2.2025
BANGKOK

Po zajtrku ogled simbola mesta, znameniti Wat Arun. Prečkali bomo reko Chao Phrayo, se povzpeli na »vitki« tempelj in imeli čudovit razgled na center mesta. Nočitev.

5. DAN: četrtek, 6.2.2025
BANGKOK – CHIANG MAI

Zajtrk. Sledi transfer na letališče Bangkok in polet v Chiang Mai. Prevoz do hotela, namestitev v sobe in prvi potep po mestu. Nočitev.

6. DAN: petek, 7.2.2025
CHIANG MAI

Zajtrk. Dopoldne ogled največjega in najbolj kulturnega mesta severne Tajske – antično obzidje z mestnimi vrati Chang Phueak, templja Wat Chiang Man in Wat Phra That Doi Suthep, tradicionalno leseno hišo in mnogo več. Popoldne vožnja do področja Mae Taeng, ogled vasi z dolgovratkami ljudstva Karen, jahanje slonov in vožnja s splavom. Nočitev.

7. DAN: sobota, 8.2.2025
CHIANG MAI – LAMPANG

Po zajtrku avtobusni prevoz v 100 kilometrov oddaljeno mestece Lampang. Nastanitev v simpatičnih hiškah v bližnji vasi. Popoldne treking v džunglo, zvečer ples domačink, ki bodo zaplesale tradicionalne tajske plese. Večerja BBQ, nočitev.

 8. DAN: nedelja, 9.2.2025
LAMPANG

Zajtrk. Dopoldne nabiranje bananinih listov, priprava papajine solate, vožnja in
ogled bližnjega templja, kosilo (pad tahi) v domači restavraciji, vrnitev v homestay, priprava sladice iz bananinih listov in kokosa. Večerja in nočitev.

9. DAN: ponedeljek, 10.2.2025
LAMPANG – CHIANG RAI – Bangkok – PATTAYA

Po zajtrku avtobusni prevoz do mesta Chiang Rai. Spotoma ogled templja Wat Rong Khun oz. belega tempelja ter kip kralja Magraia, ustanovitelja severno tajskega kraljestva Lan Na ter v njegovem času zgrajenega templja Wat Phra That Doi Chom Thong. Po ogledu transfer do letališča ter let na relaciji Chiang Rai-Bangkok. Po pristanku vožnja do letovišča Pattaya, namestitev v hotelske sobe, prva spoznavanja mesta, nočitev.

10. – 11. DAN: torek, 11.2. – sreda, 12.2.2025
PATTAYA

Dnevi v Pattayi so namenjeni uživanju na peščeni plaži ali pa samostojnemu potepanju in raziskovanju mesta. Zanimiva je tudi okolica Pattaye s številnimi otočki in »svetom v malem«, kjer so predstavljeni vsi večji kulturni spomeniki oz. zgradbe na svetu. Čas bomo preživljali ob poldnevnih obiskih plavajoče tržnice, sprehodih po znameniti Walking Street, ob nakupovanju, hrani in dnevnem uživanju v tajskih masažah.

12. DAN: četrtek, 13.2.2025
PATTAYA – BANGKOK

Zajtrk. Še zadnji dan na peščeni plaži. Večerni transfer na letališče Bangkok. Prijava za let in vkrcanje na letalo.

13. dan: petek, 14.2.2024
ZAGREB / Dunaj – MARIBOR

Nočni let proti Evropi. Pristanek v Zagrebu / Dunaju v petek dopoldne.

Cena potovanja

1.990
00
po osebi v dvoposteljni sobi
  •  
Popularno

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE

V programu navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb – Bangkok in nazaj, Bangkok – Chiang Mai ter Chiang Rai – Bangkok vključno s taksami, gostinsko-hotelske storitve po programu; 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4**** v Bangkoku, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3***/4**** v Chiang Maiu, 2 x nočitev z zajtrkom, kosilom in večerjo v Lampangu v preprostih bivališčih, 3 x nočitev v hotelu 4**** v Pattayi z zajtrkom, vse transferje na poti (letališče Bangkok do hotela v mestu in nazaj, letališče Chiang Mai do hotela v mestu in nazaj, letališče Bangkok do hotela v Pattayi in nazaj), avtobusni prevoz na relaciji Chiang Mai – Lampang – Chiang Rai, vse zunanje in notranje oglede po programu s vstopninami v Bangkoku, Chiang Maiu, Chiang Raiu in Pattayi, celodnevni izlet v okolico Bangkoka, zunanji dnevni ogled Dunaja, vodstvo in organizacijo potovanja.

DELI POTOVANJE

ostala potovanja

JUŽNA AFRIKA

Južna Amerika

POTOVANJE TRENUTNO NI NA VOLJO

Popeljemo vas v bližnje in daljne kraje, s skupino prijateljev ali polnim avtobusom, na izlete polne gurmanskih užitkov ali avanturistične podvige na vrhove puščavskih sipin.

Kontakt