madeira

Lizbona – Funchal – Camara de Lobos − Cabo Girao – Ribeira Brava − Porto Moniz − Sao Vicente – Christiano Ronaldo Madeira International Airport – Camacha−Riberio Frio−Santana

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato mu upravičeno pravijo biser Atlantika. Drži se ga tudi ime Otok večne pomladi, zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime.

POTOVANJE NA MADEIRO TRENUTNO NI NAČRTOVANO.

 

ODHOD: 

ČAS POTOVANJA: 6 dni

ŠTEVILO POTNIKOV: 30

1. DAN
MARIBOR – BUDIMPEŠTA – LIZBONA – FUNCHAL

Zjutraj vožnja iz Maribora, mimo Blatnega jezera, skozi Budimpešto (panoramski ogled) do letališča Ferenc Liszt. Prijava za let ter let preko Lizbone na Madeiro. Po poznem pristanku na letališču v Funchalu, avtobusna vožnja do hotela, namestitev v hotelu, nočitev.

2. DAN
FUNCHAL

Po zajtrku ogled glavnega mesta. Sprehajanje po ulicah Funchala je prijetno zaradi obilice zelenja, parkov, promenad, namenjenih samo pešcem. Številna pročelja so okrašena z značilnimi modro obarvanimi keramičnimi ploščicami azulejos, poleg teh so zanimivi tudi pločniki, tlakovani z majhnimi, črnimi in belimi kamenčki. Ogled mesta bomo začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, kjer nekatere ženske nosijo tradicionalna oblačila, prodajajo pa eksotično cvetje, zelenjavo in sadje. Posebej zanimiv je del, kjer ribiči ponujajo dnevni ulov, posebnost je »espada«. V nadaljevanju ogled katedrale in muzeja Madeira Story Centre, kjer boste spoznali nastanek in zgodovino otoka. Ogled mesta bomo zaključili v vinski kleti ter okusili njihova priznana vina. Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

3. DAN
FUNCHAL−CAMARA DE LOBOS−CABO GIRAO-RIBEIRA BRAVA−PORTO MONIZ−SAO VICENTE−FUNCHAL

Po zajtrku celodnevni izlet po zahodni strani otoka, kjer bomo obiskali številne slikovite ribiške vasice in naselja. Najprej se bomo podali do vasice Camara de Lobos, ki je med domačini priljubljena za preživljanje večerov ali konca tedna; privablja jih sproščeno vzdušje v številnih lokalih in restavracijah. Med znanimi obiskovalci so zasledili Winstona Churchilla, po katerem se imenuje tudi ena izmed restavracij. Pot bomo nadaljevali do rta Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Postanek v vasici Ribeira Brava ter nadaljevanje poti čez prelaz Paul da Serra na severno stran otoka. Naslednji postanek bo v Porto Moniz, kjer si bomo ogledali v lavo vklesane naravne bazene. Prosto za kosilo v vasici Sao Vicente ter nadaljevanje poti v notranjost otoka čez prelaz Chao dos Louros, obdan z nenavadnim gozdom Laurissilva. Pred povratkom v hotel, še postanek za čudovit razgled na obe strani otoka v kraju Encumeada. Večerja in nočitev v hotelu, fakultativno pa tudi Fado večer.

4. DAN
FUNCHAL

Zajtrk. Ponedeljek je v okviru strokovne ekskurzije v celoti namenjen obisku regionalne direkcije za ceste Avtonomne regije Madeire DRE – Direção Regional de Estradas, kjer bo predstavljeno njeno delovanje. V zadnjih petih letih je Regionalna direkcija za ceste izvedla tri velike cestne infrastukturne projekte, ki bodo predstavljeni udeležencem strokovne ekskurzije Društva za ceste SV Slovenije:

• izgradnja hitre ceste ceste ER101 Via Expresso Boaventura/São Vicente
• izgradnja hitre ceste ER101 Madalena do Mar – Arco da Calheta
• izgradnja mestne avtoceste Câmara de Lobos/Estreito de Câmara de Lobos

Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

5. DAN
FUNCHAL – CHRISTIANO RONALDO MADEIRA INTERNATIONAL AIRPORT-FUNCHAL−CAMACHA−RIBERIO FRIO−SANTANA – FUNCHAL

Po zajtrku sledi strokovni ogled letališča Cristiano Ronaldo Madeira International Airport, ki ima eno najzahtevnejših in konstrukcijsko najzanimivejših pristajalnih stez na svetu.  

V popoldanskem delu se bomo podali na izlet v notranjost otoka. Najprej bomo obiskali kraj Camacha, znan po pletenih izdelkih iz vrbovih šib (pletenice, košare, pohištvo). V kraju se radi pohvalijo, da so tu odigrali prvo nogometno tekmo leta 1875 na Portugalskem. Vožnja na tretji najvišji vrh Pico do Aveiro, na višini 1818 m, od koder je lep razgled na najvišji vrh otoka, Rdeči vrh. Vožnja v vas Ribeiro Frio (hladna voda), znano po ribogojnici postrvi in tipični pijači poncho. Sledi sprehod po čudoviti cvetoči livadi Balcoes. Nadaljevanje poti v Santano, najbolj tipično vasico otoka, znano po s slamo kritih pisanih hišicah, ki so edinstvene na otoku, grajene v obliki črke A, s strehami, segajočimi do tal. Ob vrnitvi v Funchal se bomo ustavili v Porteli, od koder je lep razgled na otok ter nadaljevali pot do vasice Machico med gorami in morjem; pravijo ji tudi »rojstvo« otoka. Vožnja do hotela, večerja, nočitev.

6. DAN
FUNCHAL–LIZBONA–BUDIMPEŠTA-MARIBOR

Zjutraj vožnja na letališče, prijava za let, let preko Lizbone do Budimpešte in po pristanku še vožnja v Maribor, kamor boste prispeli do osme ure zvečer.

Cena potovanja

870
00
po osebi v dvoposteljni sobi
  •  
Popularno

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE

Transfer Maribor-letališče Budimpešta-Maribor, 4x nočitev z zajtrkom in večerjo ter 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4**** na Madeiri, vsi ogledi in prevozi po programu, vstopnine (vinska klet, muzej Madeira Story centre), vodstvo in organizacija potovanja.

 

 

DELI POTOVANJE

ostala potovanja

Tajska

OGLED

Južna Amerika

POTOVANJE TRENUTNO NI NA VOLJO

portugalska

POTOVANJE TRENUTNO NI NA VOLJO

Madžarska

OGLED

Popeljemo vas v bližnje in daljne kraje, s skupino prijateljev ali polnim avtobusom, na izlete polne gurmanskih užitkov ali avanturistične podvige na vrhove puščavskih sipin.

Kontakt