KOPENHAGEN

Kopenhagen – Malmö – Nordhavn tunnel – Rødbyhavn

Vabimo vas na 5-dnevni izlet na Dansko, v nekdanje slovito kraljestvo Vikingov, v glavno mesto Kopenhagen, preko 16-kilometerskega mosta Oresund do Malmöja na Švedskem ter na gradbišče najdaljšega tunela pod morjem.

DO ODHODA JE ŠE:

DNI
UR
MINUT

ODHOD: 1. oktober 2023

ČAS POTOVANJA: 5 dni

ŠTEVILO POTNIKOV: 15

GLAVNO MESTO: (orig.) København

PREBIVALSTVO: 5,6 milijona

VALUTA: danska krona

1. DAN: nedelja, 1.10.2023
MARIBOR – DUNAJ – KOPENHAGEN

Zgodnji transfer na letališče Dunaj. Po prijavi direktni let na Dansko. Pristanek
v glavnem mestu Kopenhagen. Sledi prevoz v center mesta.

Zapeljali se bomo skozi nekdanjo pristaniško četrt Christianshavn, kjer se nahaja kontroverzno svobodno mesto Christiania. To edinstveno mesto v Kopenhagnu se lahko pohvali s svojo samoupravno skupnostjo in alternativno kulturo ter z uporabo recikliranih materialov pri gradnji zgradb in infrastrukture. Nato si bomo ogledali čudovite stavbe na otoku Slotsholmen, naredili postanek za ogled osrednje znamenitosti mesta – palače Amalienborg, kjer živi danska kraljeva družina, občudovali Gefionovo fontano, izvedeli legendo o nastanku Danske ter obiskali še prikupen kip Male morske deklice, narejen po sloviti pravljici Hansa Cristiana Andersena. Sledi namestitev v hotelu. 

2. DAN: ponedeljek, 2.10.2023
KOPENHAGEN – MALMö – KOPENHAGEN

Po zajtrku avtobusni prevoz do slovite povezave med Dansko in Švedsko, do mostu Oresund, ki je kombinacija viadukta in predora ter železniške in cestne povezave, in povezuje Dansko in Švedsko prek ožine Øresund.

Most predstavlja povezavo med mestnimi območji Københavna na Danskem in Malmöja na Švedskem oz. gledano širše, povezavo med železniškim in cestnim omrežjem v Skandinaviji ter Srednji Evropi.

Sledi avtobusni panoramski in peš ogled mesta Malmö, ki je tretje največje švedsko mesto ob obali Baltskega morja. V zadnjih letih se je usmerilo v trajnostni razvoj, vključno z velikimi naložbami v zelene površine, kolesarske steze in javni prevoz. Ena izmed znamenitosti mesta je ikonična in futuristična stolpnica Turning Torso, ki se vrti za 90 stopinj od tal do vrha, in se ob močnem vetru samodejno uravnava, da ohrani stabilnost. Sledi najbolj zanimivi trg Lilla Torg, zgodovinski grad Malmöhus, mestna parka Kungsparken in Slottsträdgården, cerkev sv. Petra, … Vrnitev v Kopenhagen, nočitev.

3. DAN: torek, 3.10.2023
Nordhavn tunnel kopenhagen

Zajtrk. Ta dan je na programu Nordhavn tunnel Kopenhagen. 1,4 km dolg predor so pričeli graditi v lanskem letu, vrednost celotnega projekta znaša 450 milijonov EUR, končan naj bi bil v letu 2027. Projekt bo vključeval tudi izgradnjo nadomestnega pristanišča za približno 600 plovil v marini Færgehavn Nord. Po ogledu prosti čas v mestu, vrnitev v hotel, nočitev.

4. DAN: sreda, 4.10.2023
kopenhagen – Rødbyhavn – kopenhagen

Po zajtrku vožnja do mesta Rødbyhavn (cca. 165 km), ki je majhno mesto in pristanišče na južni obali Lollanda. Tam je gradbišče najdaljšega cestnega in železniškega predora pod morjem na svetu. Povezoval bo Dansko z Nemčijo in bistveno skrajšal potovanje med državama. Strošek izgradnje je ocenjen na 7,5 milijarde EUR. Po vrnitvi v Kopenhagen prosti čas, nočitev.

5. DAN: četrtek, 5.10.2023
KOPENHAGEN – DUNAJ – MARIBOR

Zajtrk. Dopoldne prosto za zadnje samostojno potepanje. Malce čez poldne vožnja na letališče, prijava za let, let do Dunaja, po pristanku še vožnja v Maribor, kamor boste prispeli v poznih večernih urah.

Cena potovanja

850
00
po osebi v dvoposteljni sobi
  •  

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE

Transfer Maribor – letališče Dunaj in nazaj, letalski prevoz na relaciji Dunaj – Kopenhagen in nazaj, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*** v centru mesta, vsi ogledi in prevozi po programu, vodenje in organizacija potovanja.

DELI POTOVANJE

ostala potovanja

Tajska

OGLED

JUŽNA AFRIKA

Popeljemo vas v bližnje in daljne kraje, s skupino prijateljev ali polnim avtobusom, na izlete polne gurmanskih užitkov ali avanturistične podvige na vrhove puščavskih sipin.

Kontakt