JUŽNA AFRIKA

Samo še 2 prosti mesti!

Johannesburg – Pretoria – Kruger Park – Cape Town

Vabimo vas na potovanje po najznamenitejših krajih Junoafriške republike, kjer vas bo prevzel preplet lepot narave, zgodovine in vrveža velikih mest.

DO ODHODA JE ŠE:

DNI
UR
MINUT

ODHOD: 6. november 2024

ČAS POTOVANJA: 11 dni

ŠTEVILO POTNIKOV: 8

GLAVNO MESTO: Cape Town

PREBIVALSTVO: 54 milijonov

VALUTA: južnoafriški rand

1. DAN: sreda, 6.11.2024
MARIBOR – DUNAJ

Popoldne transfer potnikov na letališče Zagreb ter polet proti Južnoafriški republiki. Obroki na letalu, nočni let.

2. DAN: četrtek, 7.11.2024
JOHANNESBURG – PRETORIA

Po pristanku vožnja do mesta Pretoria, ki je mesto v severnem delu province Gauteng v Južni Afriki. Je eno izmed treh glavnih mest države in služi kot administrativno in izvršno uradno glavno mesto, drugi dve mesti sta Cape Town in Bloemfontein. Po nastanitvi v hotelu ogled mesta – Kerkplein s spomenikom nekdanjega predsednika Paula Krugerja, Union Buildings, kjer je sedež vlade in predsednika republike, Melrose House, univerza. Nočitev.

3. DAN: petek, 8.11.2024
PRETORIA – KRUGER PARK

Po zajtrku vožnja po slikoviti Panoramski cesti do kanjona Blyde River, kjer boste občudovali različne oblike skalnih formacij, ki jih je oblikovala erozija skozi milijone let. Nadaljevanje vožnje do Krugerjevega parka, namestitev v lodge in nočitev.

4. DAN: sobota, 9.11.2024
KRUGER PARK

Zajtrk. Celodnevni safari skozi Krugerjev park. V slikovitem in zelo raznolikem Krugerjevem parku, ki je za malenkost manjši od naše države, prebiva več kot 140 vrst sesalcev, čez 100 plazilcev ter več kot 500 vrst ptic.  Na počasni vožnji boste videli številne živali, skoraj zagotovo slone, leve, bivole, nosoroge, žirafe, antilope…za leoparda se bo treba malce potruditi. Morda pa vam ta dan uspe videti vseh »big five«: slona, leva, leoparda, bivola in nosoroga.Opoldanski odmor za kosilo v eni izmed številnih postojank. Zvečer namestitev v lodge, nočitev.

5. DAN: nedelja, 10.11.2024
KRUGER PARK – JOHANNESBURG

Po zajtrku vožnja proti jugu države do Johannesburga, ki je z desetimi milijoni prebivalcev največje mesto v državi ter velja za ekonomsko središče države. Ogledali si boste glavne zanimivosti kot so predmestje Houghton, se zapeljali mimo Hillbrowa, Towerja in stolpa Brixton, se ustavili v Afriškem muzeju in obiskali tudi črnsko četrt Soweto z muzejem Mandela, ki je bila v dvajsetem stoletju središče upora proti zloglasni politiki apartheida. Nočitev.

6. DAN: ponedeljek, 11.11.2024
JOHANNESBURG – CAPETOWN

Zajtrk. Dopoldanski transfer na letališče in polet proti jugu države. Po pristanku v Cape Townu vožnja do hotela, namestitev in prvo spoznavanje centra mesta. Najprej boste spoznali Victoria & Alfred Waterfront ter viktorijanski del pristanišča s številnimi butiki, restavracijami, muzeji in akvarijem. Nočitev.

7. DAN: torek, 12.11.2024
CAPE TOWN (RT DOBREGA UPANJA)

Po zajtrku vožnja po prekrasnih zalivih Camps Bay in Hout Bay do legendarnega rta, ki ga je leta 1487 dosegel pomorec Bartholomeo Diaz in ga poimenoval Cabo da Boa Esperanca – Rt dobrega upanja. Deset let kasneje ga je na svoji poti v Indijo prvi obplul Vasco da Gama. Danes je celotno območje spremenjeno v narodni park. Povzpeli se boste do svetilnika, v nadaljevanju pa si ogledali tudi plažo Boulders, kjer domujejo številni pingvini. Vrnitev v Cape Town, nočitev.

8. DAN: sreda, 13.11.2024
CAPE TOWN (VINSKA TURA)

Zajtrk in vožnja do drugega najstarejšega mesta v državi – Stellenbosch, kjer je še danes dobro ohranjena arhitektura iz 17. in 18. stoletja, ki dobro prikazuje videz mesta ter okolice in tamkajšnji način življenja pred toliko leti. Nato obisk gurmanske prestolnice Frenschoek (francoski kotiček), kjer so se konec 17. stoletja naselili francoski Hugenoti, ki so tudi začeli s profesionalno pridelavo vina. Vozili se boste po vinorodni pokrajini, obiskali dve od vinskih posestev in pokušali južnoafriška vina. Vrnitev v Cape Town in nočitev.

9. DAN: četrtek, 14.11.2024
CAPE TOWN (OGLED MESTA)

Zajtrk. Ta dan je namenjen ogledu znamenitosti mesta, prvega v JAR, ki se s svojimi obalami, pečinami in pogorjem, ki ga obdaja, uvršča med najlepša mesta na svetu. Botanični vrtovi, ki so v središču Cape Towna in hranijo mnoge vrste rastlin iz Afrike in drugih celin, se raztezajo pred poslopjem parlamenta in anglikansko katedralo Sv. Jurija. Malajska četrt v Cape Townu je naseljena z indonezijskimi muslimani in Malajci, ki so jih Nizozemci pripeljali kot sužnje in še danes dajejo svojstven pečat mestu. Vrhunec bo zagotovo vožnja s vzpenjačo na Mizasto goro (v ugodnih vremenskih razmerah – brez vetra), od koder je čudovit pogled na mesto in okolico. Vrnitev v hotel, nočitev.

10. DAN: petek, 15.11.2024
CAPE TOWN – LETALIŠČE

Zajtrk. Ta dan je namenjen za prosto potepanje in nakup zadnjih spominkov. Možnost ogleda bolnišnice Groote Schuur Hospital (GSH), kjer so decembra 1967 prvič presadili človeško srce. Popoldne vožnja na letališče. Po opravljenih letaliških formalnostih polet proti Evropi. Obroki na letalu.

11. DAN: sobota, 16.11.2024
ZAGREB  – MARIBOR

Po jutranjem pristanku transfer do Maribora, kamor prispemo okoli desete ure dopoldne.

Cena potovanja

2.600
00
po osebi v dvoposteljni sobi
  •  
novo

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE

Transfer na relaciji Maribor – Zagreb in nazaj, letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Dunaj – Johannesburg in Cape Town – Zagreb, notranji let na relaciji Johannesburg – Cape Town, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, 8 nočitev v hotelih in lodžih 3/4* v dvoposteljnih sobah z zajtrki, vožnja z avtom ali mini busom na omenjenih relacijah, oglede in vstopnine po programu s slovenskim vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje in organizacijo potovanja.

DELI POTOVANJE

ostala potovanja

Tajska

OGLED

Kopenhagen

Potovanje trenutno ni na voljo

Popeljemo vas v bližnje in daljne kraje, s skupino prijateljev ali polnim avtobusom, na izlete polne gurmanskih užitkov ali avanturistične podvige na vrhove puščavskih sipin.

Kontakt