TAJSKA

Bangkok – Chiang Mai – Lampang – Chiang Rai – Pattaya

Vabimo vas na enkratno, zanimivo, vznemirljivo in potepuško potovanje, na katerem bodo naša prevozna sredstva tuk-tuki, čolni, mini busi in letala.

DO ODHODA JE ŠE:

DNI
UR
MINUT

ODHOD: 26. februar 2022

ČAS POTOVANJA: 15 dni

ŠTEVILO POTNIKOV: 8

GLAVNO MESTO: Bangkok

PREBIVALSTVO: 69 milijonov

VALUTA: Baht

1. DAN: sobota, 26.2.2022
MARIBOR – ZAGREB (ali dunaj ali ljubljana) – BANGKOK

Zbor potnikov na letališču Zagreb oz. Dunaj ali Ljubljana. Po prijavi za let polet preko Istanbula oz. Dohe proti Bangkoku. Obroki na letalu.

2. DAN: nedelja, 27.2.2022
BANGKOK

Jutranji pristanek v prestolnici Tajske. Transfer do hotela, namestitev in uvodno spoznavanje okolice. Pozno popoldne vožnja s čolni po kanalih in z motornimi rikšami po velemestu. Spoznali boste številne templje (Wat Phra Kaeo, Wat Pho z ležečim Budo,…), kraljevo palačo, parlament, biblioteko, gledališče,… mestni vrvež… Nočitev.

3. DAN: ponedeljek, 28.2.2022
BANGKOK – SAMUT SONGKHRAM – BANGKOK

Zajtrk. Celodnevni izlet v okolico Bangkoka do mesta Samut Songkhra. Najprej vožnja s čolni po plavajoči tržnici, kjer boste imeli možnost trgovanja in nakupa tajskih spominkov.                V nadaljevanju vožnja do »celinske tržnice«, ki je zanimiva po izredni izbiri sadja in zelenjave ter posebnosti, ko večkrat čez dan skoz tržnico pelje vlak. Vrnitev v Bangkok, nočitev.

4. DAN: torek, 1.3.2022
BANGKOK

Po zajtrku ogled simbola mesta, znameniti Wat Arun. Prečkali bomo reko Chao Phrayo,          se povzpeli na »vitki« tempelj in imeli čudovit razgled na center mesta. Nočitev.

5. DAN: sreda, 2.3.2022
BANGKOK – CHIANG MAI

Zajtrk. Sledi transfer na letališče Bangkok in polet v Chiang Mai. Prevoz do hotela,    namestitev v sobe in prvi potep po mestu. Nočitev.

6. DAN: četrtek, 3.3.2022
CHIANG MAI

Zajtrk. Dopoldne ogled največjega in najbolj kulturnega mesta severne Tajske – antično obzidje z mestnimi vrati Chang Phueak, templja Wat Chiang Man in Wat Phra That Doi Suthep, tradicionalno leseno hišo in mnogo več. Popoldne vožnja do področja Mae Taeng, ogled vasi z dolgovratkami ljudstva Karen, jahanje slonov in vožnja s splavom. Nočitev.

7. DAN: petek, 4.3.2022
CHIANG MAI – LAMPANG

Po zajtrku avtobusni prevoz v 100 kilometrov oddaljeno mestece Lampang. Nastanitev v simpatičnih hiškah v bližnji vasi. Popoldne obisk Lanna templja, zvečer ples domačink, ki bodo zaplesale tradicionalne tajske plese. Večerja in nočitev.

 8. DAN: sobota, 5.3.2022
LAMPANG

Zajtrk. Dan namenjen kuharskemu izobraževanju. Najprej se bomo odpravili na tržnico po nakup osnovnih živil, ki jih bomo, pod vodstvom, tudi sami pripravili ter pojedli.

9. DAN: nedelja, 6.3.2022
LAMPANG – CHIANG RAI

Po zajtrku avtobusni prevoz do mesta Chiang Rai. Nastanitev v hotelu ter popoldanski ogled mesta – Wat Rong Khun ali beli tempelj; kip kralja Magraia, ustanovitelja severno tajskega kraljestva Lan Na ter v njegovem času zgrajenega templja Wat Phra That Doi Chom Thong. Nočitev.

10. DAN: ponedeljek, 7.3.2022
CHIANG RAI – BANGKOK – PATTAYA

Zajtrk. Malce čez poldne transfer na letališče Chiang Rai, polet v Bangkok in dalje transfer na  obalo Bangkoškega zaliva do mesta Pattaya. Namestitev v hotelu na osnovi nočitve z zajtrkom. Nočitev.

11. – 13. DAN: torek, 8.3.2022 – četrtek, 10.3.2022
PATTAYA

Dnevi v Pattayi so namenjeni uživanju na peščeni plaži ali pa samostojnemu potepanju in raziskovanju mesta. Zanimiva je tudi okolica Pattaye s številnimi otočki in »svetom v malem«, kjer so predstavljeni vsi večji kulturni spomeniki oz. zgradbe na svetu. Čas bomo preživljali ob poldnevnih obiskih plavajoče tržnice, sprehodih po znameniti Walking Street, ob nakupovanju, hrani in dnevnem uživanju v tajskih masažah.

14. DAN: petek, 11.3.2022
PATTAYA – BANGKOK

Zajtrk. Še zadnji dan na peščeni plaži. Pozno popoldne transfer na letališče Bangkok. Prijava za let in vkrcanje na letalo.

15. dan: sobota, 12.3.2022
TAJSKA – ZAGREB (ali dunaj ali ljubljana) – MARIBOR

Nočni let proti Evropi. Pristanek v Zagrebu oz.  na Dunaju ali v Ljubljani v soboto dopoldne.

Cena potovanja

1.700
00
po osebi v dvoposteljni sobi
  •  
Popularno

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE

V programu navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb (ali Dunaj ali Ljubljana)-Bangkok in nazaj, Bangkok-Chiang Mai ter Chiang Rai-Bangkok vključno s taksami, gostinsko-hotelske storitve po programu; 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 4**** v Bangkoku, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3***/4**** v Chiang Maiu, 2 x nočitev z zajtrkom, kosilom in večerjo v Lampangu v preprostih bivališčih, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3***/4**** v Chiang Raiu,  4 x nočitev v hotelu 4**** v Pattayi z zajtrkom, vse transferje na poti (letališče Bangkok do hotela v mestu in nazaj, letališče Chiang Mai do hotela v mestu in nazaj, letališče Bangkok do hotela v Pattayi in nazaj), avtobusni prevoz na relaciji Chiang Mai – Lampang – Chiang Rai, vsi zunanji in notranji ogledi po programu z vstopninami v Bangkoku, Chiang Maiu, Chiang Raiu in Pattayi, celodnevni izlet v okolico Bangkoka, vodstvo in organizacijo potovanja.

DELI POTOVANJE

ostala potovanja

madeira

OGLED

Južna Amerika

OGLED

portugalska

OGLED

Madžarska

OGLED

Popeljemo vas v bližnje in daljne kraje, s skupino prijateljev ali polnim avtobusom, na izlete polne gurmanskih užitkov ali avanturistične podvige na vrhove puščavskih sipin.

Kontakt