madžarska vinska pravljica

Tihany – Siofok – Budimpešta – Pecs – Villany

Vabimo vas na tridnevno potovanje z avtobusom po madžarskih vinskih poteh, z obiskom Budimpešte in Pecsa.

DO ODHODA JE ŠE:

DNI
UR
MINUT

ODHOD: 21. maj 2021

ČAS POTOVANJA: 3 dni

ŠTEVILO POTNIKOV: 30

GLAVNO MESTO: Budimpešta

PREBIVALSTVO: 9,7 milijonov

VALUTA: Madžarski forint

1. DAN: petek, 21.5.2021
MEŽICA – TIHANY – SIOFOK (345 km)

Zgodaj zjutraj odhod modernega turističnega avtobusa iz Mežice. Na poti do Madžarske »Kondorjev zajtrk«. Po prehodu slovensko-madžarske meje vožnja po severni obali Blatnega jezera. Postanek za degustacijo madžarskih vin v vinski kleti Horvath. Med potjo ogled tihanyskega polotoka s prelepim pogledom na madžarsko morje in okolico. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru, slovi po svojih znamenitostih,  pokrajinski lepoti ter madžarskem vinu. Nadaljevanje do mesteca Siofok, nastanitev v hotelu ter večerja v čardi.

2. DAN: sobota, 22.5.2021
SIOFOK – BUDIMPEŠTA – PECS (305 KM)

Po zajtrku vožnja do Budimpešte. Ogled mesta z avtobusom in peš: Citadela, Trg junakov, stadion, Parlament, Margaretin otok, pa še ogled predela Buda – Matjaževa cerkev, Kraljevi grad, Ribiška trdnjava,… Prosto za prigrizek in kavo. Popoldne nadaljevanje poti do mesta Pecs. Nastanitev v hotelu, večerja in degustacija vin v vinski kleti Blum Pince, nočitev.

3. DAN: nedelja, 23.5.2021
PECS – VILLANY – MEŽICA (430 km)

Zajtrk. Peš ogled mesta Pecs, ki se ponaša z burno zgodovino in bogato kulturnozgodovinsko dediščino. Na trgu Széchenyi stoji nenavadna cerkev, predelana mošeja iz leta 1585. Oglede bomo nadaljevali na območju stolnice sv. Petra, ki je lep primerek romanske arhitekture 12. stoletja in mošeje Jakovali Hasan, ki jo dopolnjuje 23 m visok minaret. Sledi vožnja po t.i. »vinski cesti« do kraja Villany, sprehod po »vinski ulici«, nakup spominkov, kosilo. Popoldne vožnja proti Sloveniji. Prihod v Mežico v poznih večernih urah.

Cena potovanja

230
00
po osebi v dvoposteljni sobi pri 30 udeležencih
  •  

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE

Avtobusni prevoz, 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3/4****, 1 x večerja v vinski kleti z degustacijo vina, 1 x večerja v čardi, kosilo na povratku, Kondorjev zajtrk, degustacija vina ob Blatnem jezeru, vstopnine in ogledi po programu, vodstvo in organizacija potovanja.

V času vožnje z avtobusom brezplačno strežemo kavo in dobro štajersko vino.

 

  • enoposteljna soba, 70 eur
  • riziko odpovedi, 37eur

Ob prijavi plačate 30% zneska, ostalo do 8 dni pred potovanjem.

Posebej opozarjamo na pravico potnika do zavarovanja rizika odpovedi v primeru bolezni, nesreče,….(obvezno je predložiti zdravniško potrdilo), saj samo v tem primeru dobite povrnjene stroške potovanja.

Pisne prijave sprejemamo na naslov Turistična agencija KONDOR, Jezdarska 8B, 2000 Maribor in po elektronski pošti kondor@siol.net do 21. 2. 2021 oz. do zasedbe mest. Po poslani prijavi vam bomo poslali račun. Dodatne informacije lahko dobite po telefonu 041 615 349.

Splošni pogoji turistične agencije Kondor so sestavni del programa in so vam na voljo na tej povezavi.

DELI POTOVANJE

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

ostala potovanja

Južna Amerika

OGLED

madeira

OGLED

portugalska

OGLED

Tajska

OGLED

Popeljemo vas v bližnje in daljne kraje, s skupino prijateljev ali polnim avtobusom, na izlete polne gurmanskih užitkov ali avanturistične podvige na vrhove puščavskih sipin.

Kontakt