madeira

Lizbona – Funchal – Camara de Lobos − Cabo Girao – Ribeira Brava − Porto Moniz − Sao Vicente – Christiano Ronaldo Madeira International Airport – Camacha−Riberio Frio−Santana

Madeira, otok v Atlantskem oceanu, ki pripada Portugalski, je pravi raj, zato mu upravičeno pravijo biser Atlantika. Drži se ga tudi ime Otok večne pomladi, zaradi izjemno mile, subtropske oceanske klime.

DO ODHODA JE ŠE:

DNI
UR
MINUT

ODHOD: 2. oktober 2020

ČAS POTOVANJA: 6 dni

ŠTEVILO POTNIKOV: 30

1. DAN: petek, 2.10.2020
MARIBOR – BUDIMPEŠTA – LIZBONA – FUNCHAL

Zjutraj vožnja iz Maribora, mimo Blatnega jezera, skozi Budimpešto (panoramski ogled) do letališča Ferenc Liszt. Prijava za let ter let preko Lizbone na Madeiro. Po poznem pristanku na letališču v Funchalu, avtobusna vožnja do hotela, namestitev v hotelu, nočitev.

2. DAN: sobota, 3.10.2020
FUNCHAL

Po zajtrku ogled glavnega mesta. Sprehajanje po ulicah Funchala je prijetno zaradi obilice zelenja, parkov, promenad, namenjenih samo pešcem. Številna pročelja so okrašena z značilnimi modro obarvanimi keramičnimi ploščicami azulejos, poleg teh so zanimivi tudi pločniki, tlakovani z majhnimi, črnimi in belimi kamenčki. Ogled mesta bomo začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, kjer nekatere ženske nosijo tradicionalna oblačila, prodajajo pa eksotično cvetje, zelenjavo in sadje. Posebej zanimiv je del, kjer ribiči ponujajo dnevni ulov, posebnost je »espada«. V nadaljevanju ogled katedrale in muzeja Madeira Story Centre, kjer boste spoznali nastanek in zgodovino otoka. Ogled mesta bomo zaključili v vinski kleti ter okusili njihova priznana vina. Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

3. DAN: nedelja, 4.10.2020
FUNCHAL−CAMARA DE LOBOS−CABO GIRAO-RIBEIRA BRAVA−PORTO MONIZ−SAO VICENTE−FUNCHAL

Po zajtrku celodnevni izlet po zahodni strani otoka, kjer bomo obiskali številne slikovite ribiške vasice in naselja. Najprej se bomo podali do vasice Camara de Lobos, ki je med domačini priljubljena za preživljanje večerov ali konca tedna; privablja jih sproščeno vzdušje v številnih lokalih in restavracijah. Med znanimi obiskovalci so zasledili Winstona Churchilla, po katerem se imenuje tudi ena izmed restavracij. Pot bomo nadaljevali do rta Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Postanek v vasici Ribeira Brava ter nadaljevanje poti čez prelaz Paul da Serra na severno stran otoka. Naslednji postanek bo v Porto Moniz, kjer si bomo ogledali v lavo vklesane naravne bazene. Prosto za kosilo v vasici Sao Vicente ter nadaljevanje poti v notranjost otoka čez prelaz Chao dos Louros, obdan z nenavadnim gozdom Laurissilva. Pred povratkom v hotel, še postanek za čudovit razgled na obe strani otoka v kraju Encumeada. Večerja in nočitev v hotelu, fakultativno pa tudi Fado večer.

4. DAN: ponedeljek, 5.10.2020
FUNCHAL

Zajtrk. Ponedeljek je v okviru strokovne ekskurzije v celoti namenjen obisku regionalne direkcije za ceste Avtonomne regije Madeire DRE – Direção Regional de Estradas, kjer bo predstavljeno njeno delovanje. V zadnjih petih letih je Regionalna direkcija za ceste izvedla tri velike cestne infrastukturne projekte, ki bodo predstavljeni udeležencem strokovne ekskurzije Društva za ceste SV Slovenije:

• izgradnja hitre ceste ceste ER101 Via Expresso Boaventura/São Vicente
• izgradnja hitre ceste ER101 Madalena do Mar – Arco da Calheta
• izgradnja mestne avtoceste Câmara de Lobos/Estreito de Câmara de Lobos

Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

5. DAN: torek, 6.10.2020
FUNCHAL – CHRISTIANO RONALDO MADEIRA INTERNATIONAL AIRPORT-FUNCHAL−CAMACHA−RIBERIO FRIO−SANTANA – FUNCHAL

Po zajtrku sledi strokovni ogled letališča Cristiano Ronaldo Madeira International Airport, ki ima eno najzahtevnejših in konstrukcijsko najzanimivejših pristajalnih stez na svetu.  

V popoldanskem delu se bomo podali na izlet v notranjost otoka. Najprej bomo obiskali kraj Camacha, znan po pletenih izdelkih iz vrbovih šib (pletenice, košare, pohištvo). V kraju se radi pohvalijo, da so tu odigrali prvo nogometno tekmo leta 1875 na Portugalskem. Vožnja na tretji najvišji vrh Pico do Aveiro, na višini 1818 m, od koder je lep razgled na najvišji vrh otoka, Rdeči vrh. Vožnja v vas Ribeiro Frio (hladna voda), znano po ribogojnici postrvi in tipični pijači poncho. Sledi sprehod po čudoviti cvetoči livadi Balcoes. Nadaljevanje poti v Santano, najbolj tipično vasico otoka, znano po s slamo kritih pisanih hišicah, ki so edinstvene na otoku, grajene v obliki črke A, s strehami, segajočimi do tal. Ob vrnitvi v Funchal se bomo ustavili v Porteli, od koder je lep razgled na otok ter nadaljevali pot do vasice Machico med gorami in morjem; pravijo ji tudi »rojstvo« otoka. Vožnja do hotela, večerja, nočitev.

6. DAN: sreda, 07.10.2020
FUNCHAL–LIZBONA–BUDIMPEŠTA-MARIBOR

Zjutraj vožnja na letališče, prijava za let, let preko Lizbone do Budimpešte in po pristanku še vožnja v Maribor, kamor boste prispeli do osme ure zvečer.

Cena potovanja

870
00
po osebi v dvoposteljni sobi
  •  
Popularno

CENA POTOVANJA VKLJUČUJE

Transfer Maribor-letališče Budimpešta-Maribor, 4x nočitev z zajtrkom in večerjo ter 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4**** na Madeiri, vsi ogledi in prevozi po programu, vstopnine (vinska klet, muzej Madeira Story centre), vodstvo in organizacija potovanja.

 

 

  • za enoposteljno sobo, 160 eur
  • riziko odpovedi, 43 eur
  • zavarovanje Coris
  • fado večer (prevoz, bogata večerja, pijača, folklorni program, …) v tipični portugalski restavraciji, 30 eur                                                                                                       (to je doplačilo razlike za večerjo namesto v hotelu; originalna cena 50 eur).

Na omenjenem letu je v ceno vključen tudi 1 kos oddane prtljage do 23 kg.

Ob prijavi je potrebno plačati 30% zneska, ostalo do 8 dni pred potovanjem.

Pridržujemo si pravico podražitve aranžma, vendar izključno v primeru povišanja cen letalskega prevoznika. Na današnji dan (22.01.2020) so bila na letalu prosta mesta. Letalske karte niso rezervirane; let na omenjeni relaciji bo izveden v okviru redne linije.

Pisne prijave sprejemamo na naslov Turistična agencija Kondor, Jezdarska 8B, 2000 Maribor in po elektronski pošti kondor@siol.net do 15. marca 2020 oz. do zasedbe mest. Po poslani prijavi vam bomo poslali račun. Dodatne informacije lahko dobite po telefonu 041 615 349.

Posebej opozarjamo na pravico potnika do zavarovanja rizika odpovedi v primeru bolezni, nesreče,….(obvezno je predložiti zdravniško potrdilo), saj samo v tem primeru dobite povrnjene stroške potovanja.

Splošni pogoji turistične agencije Kondor so sestavni del programa in so vam na voljo na tej povezavi.

DELI POTOVANJE

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

ostala potovanja

Tajska

OGLED

Južna Amerika

OGLED

portugalska

OGLED

Madžarska

OGLED

Popeljemo vas v bližnje in daljne kraje, s skupino prijateljev ali polnim avtobusom, na izlete polne gurmanskih užitkov ali avanturistične podvige na vrhove puščavskih sipin.

Kontakt